Skip to main content

Jarenlang heb ik met veel passie gewerkt als dierenarts en eigenaar van een dierenkliniek. Het belangrijkste facet van mijn dagelijkse plezier en betrokkenheid was om onderdeel uit te maken van het team. Als ik ’s morgens binnenkwam was er de energie die we voelden, de gezamenlijke drive om er een geweldige dag van te maken en het gevoel van “samen kunnen we alles aan”. We kenden elkaars sterke èn minder ontwikkelde punten. Met een gedeeld doel, maar met ruimte voor zowel onze eigen inzichten en invalshoeken als die van elkaar, vormden we een sterk, goed en hecht team.

Toen ik besloot om de organisatie te verlaten was het juist het afscheid van dit team wat het een heel lastig besluit maakte. De humor, de vriendschap en de onderlinge steun voelden als een groot gemis. Toch was er ook de uitdaging: ontdekken wat er overblijft als ik het alleen moet doen. Een waardevolle ervaring die me leerde om te gaan met mijn minder ontwikkelde punten. Het ploeteren op dit gebied bracht me een waardevol inzicht: het vermogen om echt op eigen benen te staan, een cruciale factor in een gelijkwaardige samenwerking.

Nu, twee jaar later, sla ik een nieuw hoofdstuk open met Het Nest (voorheen Spaarne Veterinair) in samenwerking met David Stolze. David en ik delen veel overeenkomsten in onze missie, visie en waarden, maar verschillen ook aanzienlijk. Soms een beetje frustrerend, omdat het anders gaat dan ik wil, maar vooral waardevol omdat we elkaar echt aanvullen.

Onze gedeelde missie is om de boven- en onderstroom met elkaar te verbinden. Dit betekent dat we ons richten op minder tastbare aspecten zoals vertrouwen, samenwerking en leiderschap, en deze vertalen naar concrete werkwijzen, processen en organisatiestructuren.

David brengt veel ervaring en kwaliteit met zich mee op het gebied van teambegeleiding en het optimaliseren van processen en structuren. Zijn expertise omvat ook communicatietraining in klantcontact. David zijn kwaliteit ligt onder andere op het gebied van het ontrafelen van complexe situaties en hij benadrukt daarbij de essentie. Zijn aanpak is doelgericht, helder en stimuleert anderen om op onderzoek uit te gaan. Aan mijn kant draag ik bij met mijn specialisatie in het onderzoeken van onderliggende, minder zichtbare krachten. Mijn focus ligt op elementen zoals vertrouwen, betrokkenheid, samenwerking, leiderschap, en het bepalen van de juiste rollen en posities binnen teams en organisaties. Maar daarnaast kan ik putten uit mijn jarenlange ervaring in een operationele setting en een hands-on cultuur. Ik stroop mijn mouwen graag op om aan de slag te gaan.

Completer Samen: Ontdek de Synergie in Samenwerking!