Skip to main content

Samenwerken is een alledaagse bezigheid. Vaak gaat dit onbewust in goede harmonie. Net zo vaak komt het voor dat het binnen een team niet soepel verloopt, resulterend in gedoetjes, misverstanden, frustraties in planning, of zelfs een teruglopend resultaat. Dit probeert iedere leidinggevende natuurlijk voor te zijn.

Echter, voordat deze zichtbare gevolgen zich voordoen, zijn er al enkele stappen eerder dingen misgegaan. En vaak ontstaat het bewustzijn van ons eigen gedrag en het effect van de ander op ons vaak pas later, wanneer het kwaad al is geschied.

In alle organisaties groot en klein in de veterinaire sector is samenwerking van essentieel belang. De kwaliteit van samenwerking vormt de kern van werkplezier, economisch succes en dienstverlening. Het verdient dan ook aandacht, tijd en inspanning.

Zoals geldt voor vele aspecten van het leven, begint de kwaliteit van samenwerken bij onszelf. Het vereist kennis van onze eigen wensen, grenzen, waarden, normen, overtuigingen, en uiteraard ons eigen gedrag. Het is een uitdaging om inzicht te krijgen in ons eigen gedrag, en dit kan worden vergemakkelijkt door onszelf te zien door de ogen van anderen.

Nadat we redelijk zicht hebben op onszelf, is de volgende stap het maken van contact met anderen en hun volledige bijdrage aan de samenwerking. In een fractie van een seconde gebeurt er van alles tijdens dit contact, zelfs voordat de samenwerking begint. Gelukkig zijn we niet voortdurend bewust van deze processen, wat anders behoorlijk vermoeiend zou zijn. Af en toe vertragen en reflecteren levert echter veel op in latere ontmoetingen. Het vormt de basis voor persoonlijke groei en ontwikkeling, evenals voor succesvolle samenwerking met anderen.

Bernadette van Het Nest en David Stolze training en coaching, begeleiden jou graag in het onderzoek naar hoe jij op een prettige ontspannen en effectieve manier kunt samenwerken. Dit kan met een individueel traject, met een ontwikkeltraject, met een groep of samen bij teamcoaching.